Klassiskt franska torra viner med tydlig druvkaraktär där frukten och terroir uttrycker sig. Druva: 100% Chardonnay
13,0% alc/vol • 750 ml
PAUL BEAUDET PINOT NOIR
Klassiskt franska torra viner med tydlig druvkaraktär där frukten och terroir uttrycker sig. Druva: 100% Pinot Noir
13,5% alc/vol • 750 ml
VINCENT DAMPT CHABLIS
Från tre gårdar som alla gränsar till 1er Cru Vaillons. 40 år gamla vinstockar som växer på klassisk Kimmerdigian jord. Lagrad på ståltankar. Druva: 100% Chardonnay
12,5% alc/vol • 750 ml
VINCENT DAMPT CHABLIS PREMIER CRU LES LYS
55 år gamla vinstockar som växer på klassisk Kimmerdigian jord. Lagrad på 80% ståltank, 20% på fat (4 år gamla, 350 liter). Druva: 100% Chardonnay
13% alc/vol • 750 ml
VACQUEYRAS BLANC ORGANIC
Ekologiskt odlat vin, lagrat 8 månader på 1 och 2 år gamla fat från Allier.
Lagras på separata ståltakar. Innan vinet blandas lagras det ytterligare 5 månader på jästen (sur lie). Vann pris som Folkets favorit Sthlm Food & Wine. Druva: Garganega 70%, Chardonnay 30%
13% alc/vol • 750 ml
NEROPASSO
Hälften av vinet är appasimento och har lagrats på Tonneaux fat under 6 månader. Druva: Corvinone 40%, Corvina 30%, Pinot Nero 30%
13,5% alc/vol • 750 ml
ROSAPASSO
Vingården ligger nära Barbarano på kullarna av Abano på vulkanisk mark som ger fina mineraltoner till vinet. Druva: Pinot Nero 100%
12% alc/vol • 750 ml
SOAVE BORGO
SAN LORENZO CLASSICO
Producerad på druvor från vingårdar mellan Soave och Montefore. Druva: Garganega 85%, Trebbiano di Soave 15%
13% alc/vol • 750 ml
URBAN PARK WINE
Nytt projekt från Montresor där man öppnat upp vinkällaren för street art. Vinet gjort enligt appassimento metoden.
Druva: Corvina 60%, Corvinone 20%, Rondinella 20%
14% alc/vol • 750 ml
BISCARDO ENIGMA
Familjen Biscardo har tillsammans med partner i Emilia Romagna skapat detta mäktiga vin, 100% Appasimento från gamla vinstockar.
Druva: Sangiovese 100%
15% alc/vol • 750 ml
CAPITEL DELLA CROSARA VALPOLICELLA RIPASSO
Alla druvor kommer från gården Capitel della Crosara och lagras 12 månader på ekfat.
Druva: Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 10%
14% alc/vol • 750 ml
BISCARDO RIPASSO
Druvorna plockas för hand och får lagras på Slovenska Tonneoux fat i 12 månader.
Övrigt: Efter skörd i slutet av oktober torkas druvorna i fyra månader och efter jäsning lagras det på slovenska ekfat 18 mån. Sockermängd: 6 g
Druva: Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 10%
15% alc/vol • 750 ml
BISCARDO AMARONE
Från Biscardos bästa vingårdar. Eter skörd får druvorna torka 120 dagar för att sedan pressas och lagras på Tonneaux fat i 12 månader. Druva: Corvinone Veronese 80%, Rondinella 10%, Molinara 10%
15% alc/vol • 750 ml
GIRIBALDI LANGE BIANCO
Från Rodello området 460 meter över havet och 0,68 hektar vingård. Jäsning sker på ståltankar 40% under 30 dagar för att sedan vila 80 dagar på fällningen. 60% jäser på franska fat under 120 dagar och sedan blandas vinet.
Druva: Chardonnay 100%
13% alc/vol • 750 ml
GARIBALDI BARBERA d’ASTI ALMA
Kommer från Asti-området, ett stort kuperat område med egenomsnittlig höjd på 350 meter över havet. Jordmån mestadels kalkhaltig marmel. Lagras i cirka 8 månader på 30 HL.
Druva: Barbera 100%
13,5% alc/vol • 750 ml
LANGE NEBBIOLO
CAMPO DEL PESCO
Druvorna kommer från området Montelupo. Maseration under 7 dagar, 30 grader. Vinet lagras sedan på en blandning av barrique och tonneuax.
Druva: Nebbiolo 100%
14,5% alc/vol • 750 ml
BAROLO GIRIBALDI
Från två vingårdar i Novello, båda med sydläge och på 350-400 m höjd. Jäser på ståltankar 20 dagar och får sedan vila 4 månader innan slutlagring på franska ekfat under 2 år.
Druva: Nebbiolo 100%
14,5% alc/vol • 750 ml
FEUDO DISISA GRILLO
Jäst på temperatur kontrollerade ståltankar och sedan lagrad under 6 månader. Druva: Grillo 100%
12% alc/vol • 750 ml
Libanon
CHATEAU HÉRITAGE SAINT ELIE WHITE
I området Bekaa-Valley ligger vingårdar belägna på 1200 m höjd. Skördat för hand och jäst på ståltank för att sedan lagras 6 månader på franska ekfat.
Druva: Chardonnay 60%, Viongnier 40%.
12,5% alc/vol • 750 ml
CHATEAU HÉRITAGE SAINT ELIE RED
Från området Bekaa-Valley. Vingårdar belägna på 1200 m höjd. Skördat för hand, jäst på ståltank för att sedan lagras 12 månader på franska ekfat.
Druva: Cabernet Sauvignon 50%, Cincault 50%.
14% alc/vol • 750 ml
CHATEAU HÉRITAGE NEUF
Blend på 9 olika druvsorter som vinifieras var för sig innan man blandar. Lagrat på ståltank 9 månader.
Unga, friska och fruktiga viner utan fat, denna vita Sauvignon Blanc med tropisk frukt.
12,0% alc/vol • 750 ml
CAMINA ROSÉ
Unga, friska och fruktiga viner utan fat. Druva: 50% Tempranillo, 50% Garnacha
11,5% alc/vol • 750 ml
CAMINA CABERNET SAUVIGNON
Unga, friska och fruktiga viner utan fat. Denna röda Cabernet Sauvignon med svarta vinbär. Druva: 100% Cabernet Sauvignon
13% alc/vol • 750 ml
GOMEZ CRUZADO BLANCO
Druvorna kommer från samma gård som jäser på ståltank. En del av vinet lagras 5 månader på jäst fällning och franska ekfat. Druva: 75% Viura, 25% Tempranillo Blanco
13,5% alc/vol • 750 ml
GOMEZ CRUZADO VENDIMIA SELECCIONADA
30 år gamla vinstockar. 3 dagar kall maseration. 5 månader på blandning av franska ekfat och cement fat.
14% alc/vol • 750 ml
Sydafrika
WINEMAKERS COLLECTION SWARTLAND CHENIN BLANC
Skördat för hand tidig morgon, jäst på ståltank under 14 dagar. Druva: 100% Chenin Blanc
13,5% alc/vol • 750 ml
WINEMAKERS COLLECTION
SWARTLAND SYRAH
Skördat för hand, jäst på ståltank 24-26 grader och sedan lagrat på ståltank 12 månader. Druva: 100% Syrah
14% alc/vol • 750 ml
DIEMERSFONTEIN COFFEE PINOTAGE
Diemersfontein var den första producent som producerade Coffee Pinotage. Det här är originalet. Druva: 100% Pinotage
14,5% alc/vol • 750 ml
Tyskland
CALLES RIESLING
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, päron, mineral och citrusskal.
11,5% alc/vol • 750/1500 ml
CALLES JAZZRIESLING
Aromer av citrus, gröna äpplen och honung. Inslag av grapefrukt och melon, ett välbalanserat vin med tydlig syra.
Detta vin är en typisk Zinfandel i elegant stil med fatkaraktär, liten sötma, inslag av russin, choklad, kaffe, kryddnejlika och vanilj. Druva: 100% Zinfandel
13,5% alc/vol • 750 ml
Österrike
NIGL GRÜNER VELTLINER GÄRTLING
Växer närmare floden längre ner i slutningarna. Ger något rundare och fylligare viner. Druva: 100% Grüner Veltliner
12,0% alc/vol • 750 ml
NIGL GRÜNER VELTLINER PIRI
Från vingården Piri med mica schist jord. Aromer av mineral, litchi, tropisk frukt och skarp syra. Druva: 100% Grüner Veltliner
12,5% alc/vol • 750 ml
NIGL GRÜNER VELTLINER PELLINGEN PRIVAT
Från vingården Pellingen med djup mica schist jord. Sen skörd i slutet av november och lagrad på 20% ståltank 80% fat. Druva: 100% Grüner Veltliner