Australien

PAULETTS CHARDONNAY

Lätt fatad, 30% har jäst och lagrats på nya franska fat i 10 månader. Resten på ståltank. Druva 100% Chardonnay

13,0% alc/vol • 750 ml

PAULETTS RIESLING

Det vin som Paulett är bäst känt för, bland annat pris som Australiens bästa riesling i Decanter 2017. Utvecklar härliga petroleum toner med åldern.

12,8% alc/vol • 750 ml

PAULETTS SHIRAZ

Klassiskt fyllig Shiraz med täta smaker av mörka bär och kryddor. Druva: 100% Shiraz

14,5% alc/vol • 750 ml

PAULETTS CABERNET /MERLOT

Elegant blend med 10 månader på franska fat. Druva: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot

14,4% alc/vol • 750 ml

BEATS THE DEVIL PREMIUM SHIRAZ

Kraftfullt och fruktdrivet vin genom att kombinera traditionell vinifiering med italienska Ripasso metoden. Druva: 100% Shiraz

14,5% alc/vol • 750 ml

Frankrike

BERGERIE DE LA BASTIDE BLANC

Klassiskt friskt mycket torrt franskt vin. Druva: 50% Grenache Blanc, 30% Terret, 20% Sauvignon Blanc

11,5% alc/vol • 750 ml

BERGERIE DE LA BASTIDE ROUGE

Klassiskt friskt mycket torrt franskt vin. Druva: 40% Grenache Noir, 30% Merlot, 30% Cinsault

12,5% alc/vol • 750 ml

PAUL BEAUDET CHARDONNAY

Klassiskt franska torra viner med tydlig druvkaraktär där frukten och terroir uttrycker sig. Druva: 100% Chardonnay

13,0% alc/vol • 750 ml

PAUL BEAUDET PINOT NOIR

Klassiskt franska torra viner med tydlig druvkaraktär där frukten och terroir uttrycker sig. Druva: 100% Pinot Noir

13,5% alc/vol • 750 ml

VINCENT DAMPT CHABLIS

Från tre gårdar som alla gränsar till 1er Cru Vaillons. 40 år gamla vinstockar som växer på klassisk Kimmerdigian jord. Lagrad på ståltankar. Druva: 100% Chardonnay

12,5% alc/vol • 750 ml

VINCENT DAMPT CHABLIS PREMIER CRU LES LYS

55 år gamla vinstockar som växer på klassisk Kimmerdigian jord. Lagrad på 80% ståltank, 20% på fat (4 år gamla, 350 liter). Druva: 100% Chardonnay

13% alc/vol • 750 ml

VACQUEYRAS BLANC ORGANIC

Ekologiskt odlat vin, lagrat 8 månader på 1 och 2 år gamla fat från Allier.

Druva: Grenache Blanc 20%, Clairette 20%, Roussanne 20%, Viognier 15%, Marssane 15%, Bourboulenc 10%

13,5% alc/vol • 750 ml

CÔTES DU RHÔNE LES BECS FINS ROUGE

Smakrik, kraftig lätt rökig CdR. Lagrad 10 månader på cementtank.

Druva: Syrah 70%, Grenache 30%

14,5% alc/vol • 750 ml

VACQUEYRAS VIEILLES VIGNES ROUGE ORGANIC

Organiskt vin lagrat 10 månader på 1 och 2 år gamla franska ekfat och sedan 10 månader på foudre.

Druva: Grenache 70% Mourvèdre 15%, Syrah15%

14,5% alc/vol • 750 ml

CROZES HERMITAGE ROUGE

12 månader på en blanding av nya och 1 år gamla fransk ekfat och sedan 6 månader på foudre.

Druva: Syrah 100%

13,5% alc/vol • 750 ml

CHATEAU JEAN FAUX RADEGONDE 2014

Vinet har spontanjäst på rostfria ståltankar. Lagrats på Saury Barrique fat under 14 månader. 25% lagras på nya fat.

Druva: Merlot 80%, Cabernet Franc 20%

14% alc/vol • 750 ml

CHATEAUX JEAN FAUX RADEGONDE BLANC

Spontanjäst på rostfria ståltankar, lagrats 9 månader på Saury Barrique fat. 10% på nya fat.

Druva: Sauvignon Blanc 80%, Semillon 20%

13,5% alc/vol • 750 ml

ROSÉ MONTROSE

Ett rosé vin som passar finsmakaren med sin fina syra och smak av mineral samt röda bär.

Druva: 65% Grenache, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah

12,5% alc/vol • 750 ml

Italien

OROPASSO

Lagras på separata ståltakar. Innan vinet blandas lagras det ytterligare 5 månader på jästen (sur lie). Vann pris som Folkets favorit Sthlm Food & Wine. Druva:  Garganega 70%, Chardonnay 30%

13% alc/vol • 750 ml

NEROPASSO

Hälften av vinet är appasimento och har lagrats på Tonneaux fat under 6 månader. Druva:  Corvinone 40%,  Corvina 30%, Pinot Nero 30%

13,5% alc/vol • 750 ml

ROSAPASSO

Vingården ligger nära Barbarano på kullarna av Abano på vulkanisk mark som ger fina mineraltoner till vinet. Druva: Pinot Nero 100%

12% alc/vol • 750 ml

SOAVE BORGO

SAN LORENZO CLASSICO

Producerad på druvor från vingårdar mellan Soave och Montefore. Druva:  Garganega 85%,  Trebbiano di Soave 15%

13% alc/vol • 750 ml

URBAN PARK WINE

Nytt projekt från Montresor där man öppnat upp vinkällaren för street art. Vinet gjort enligt appassimento metoden.

Druva:  Corvina 60%,  Corvinone 20%, Rondinella 20%

14% alc/vol • 750 ml

BISCARDO ENIGMA

Familjen Biscardo har tillsammans med partner i Emilia Romagna skapat detta mäktiga vin, 100% Appasimento från gamla vinstockar.

Druva: Sangiovese 100%

15% alc/vol • 750 ml

CAPITEL DELLA CROSARA VALPOLICELLA RIPASSO

Alla druvor kommer från gården Capitel della Crosara och lagras 12 månader på ekfat.

Druva: Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 10%

14% alc/vol • 750 ml

BISCARDO RIPASSO

Druvorna plockas för hand och får lagras på Slovenska Tonneoux fat i 12 månader.

Druva: Corvina Veronese 80%, Rondinella 10%, Molinara 10%

13,5% alc/vol • 750 ml

DOMAINE MONTRESOR AMARONE SATINATO

Övrigt: Efter skörd i slutet av oktober torkas druvorna i fyra månader och efter jäsning lagras det på slovenska ekfat 18 mån. Sockermängd: 6 g

Druva: Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 10%

15% alc/vol • 750 ml

BISCARDO AMARONE

Från Biscardos bästa vingårdar. Eter skörd får druvorna torka 120 dagar för att sedan pressas och lagras på Tonneaux fat i 12 månader. Druva: Corvinone Veronese 80%, Rondinella 10%, Molinara 10%

15% alc/vol • 750 ml

GIRIBALDI LANGE BIANCO

Från Rodello området 460 meter över havet och 0,68 hektar vingård. Jäsning sker på ståltankar 40% under 30 dagar för att sedan vila 80 dagar på fällningen. 60% jäser på franska fat under 120 dagar och sedan blandas vinet.

Druva: Chardonnay 100%

13% alc/vol • 750 ml

GARIBALDI BARBERA d’ASTI ALMA

Kommer från Asti-området, ett stort kuperat område med egenomsnittlig höjd på 350 meter över havet. Jordmån mestadels kalkhaltig marmel. Lagras i cirka 8 månader på 30 HL.

Druva: Barbera 100%

13,5% alc/vol • 750 ml

LANGE NEBBIOLO

CAMPO DEL PESCO

Druvorna kommer från området Montelupo. Maseration under 7 dagar, 30 grader. Vinet lagras sedan på en blandning av barrique och tonneuax.

Druva: Nebbiolo 100%

14,5% alc/vol • 750 ml

BAROLO GIRIBALDI

Från två vingårdar i Novello, båda med sydläge och på 350-400 m höjd. Jäser på ståltankar 20 dagar och får sedan vila 4 månader innan slutlagring på franska ekfat under 2 år.

Druva: Nebbiolo 100%

14,5% alc/vol • 750 ml

FEUDO DISISA GRILLO

Jäst på temperatur kontrollerade ståltankar och sedan lagrad under 6 månader. Druva: Grillo 100%

12% alc/vol • 750 ml

Libanon

CHATEAU HÉRITAGE SAINT ELIE WHITE

I området Bekaa-Valley ligger vingårdar belägna på 1200 m höjd. Skördat för hand och jäst på ståltank för att sedan lagras 6 månader på franska ekfat.

Druva: Chardonnay 60%, Viongnier 40%.

12,5% alc/vol • 750 ml

CHATEAU HÉRITAGE SAINT ELIE RED

Från området Bekaa-Valley. Vingårdar belägna på 1200 m höjd. Skördat för hand, jäst på ståltank för att sedan lagras 12 månader på franska ekfat.

Druva: Cabernet Sauvignon 50%, Cincault 50%.

14% alc/vol • 750 ml

CHATEAU HÉRITAGE NEUF

Blend på 9 olika druvsorter som vinifieras var för sig innan man blandar. Lagrat på ståltank 9 månader.

Druva: Cinsault, Cabernet Sauvignon, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Grenache, Tempranillo, Merlot, Cabernet Franc.

13% alc/vol • 750 ml

Spanien

CAMINA SAUVIGNON BLANC

Unga, friska och fruktiga viner utan fat, denna vita Sauvignon Blanc med tropisk frukt.

12,0% alc/vol • 750 ml

CAMINA ROSÉ

Unga, friska och fruktiga viner utan fat. Druva: 50% Tempranillo, 50% Garnacha

11,5% alc/vol • 750 ml

CAMINA CABERNET SAUVIGNON

Unga, friska och fruktiga viner utan fat. Denna röda Cabernet Sauvignon med svarta vinbär. Druva: 100% Cabernet Sauvignon

13% alc/vol • 750 ml

GOMEZ CRUZADO BLANCO

Druvorna kommer från samma gård som jäser på ståltank. En del av vinet lagras 5 månader på jäst fällning och franska ekfat. Druva: 75% Viura, 25% Tempranillo Blanco

13,5% alc/vol • 750 ml

GOMEZ CRUZADO VENDIMIA SELECCIONADA

30 år gamla vinstockar. 3 dagar kall maseration. 5 månader på blandning av franska ekfat och cement fat.

14% alc/vol • 750 ml

Sydafrika

WINEMAKERS COLLECTION SWARTLAND CHENIN BLANC

Skördat för hand tidig morgon, jäst på ståltank under 14 dagar. Druva: 100% Chenin Blanc

13,5% alc/vol • 750 ml

WINEMAKERS COLLECTION

SWARTLAND SYRAH

Skördat för hand, jäst på ståltank 24-26 grader och sedan lagrat på ståltank 12 månader. Druva: 100% Syrah

14% alc/vol • 750 ml

DIEMERSFONTEIN COFFEE PINOTAGE

Diemersfontein var den första producent som producerade Coffee Pinotage. Det här är originalet. Druva: 100% Pinotage

14,5% alc/vol • 750 ml

Tyskland

CALLES RIESLING

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, päron, mineral och citrusskal.

11,5% alc/vol • 750/1500 ml

CALLES JAZZRIESLING

Aromer av citrus, gröna äpplen och honung. Inslag av grapefrukt och melon, ett välbalanserat vin med tydlig syra.

9,5% alc/vol • 750 ml

USA

HILLSIDE VALLEY COLOMBARD/
CHARDONNAY

Klassisk Kalifornien blandning. Ungdomlig, fruktig smak med honungs melon. Druva: 50% Colombard, 50% Chardonnay

12% alc/vol • 750 ml

HILLSIDE VALLEY ZINFANDEL

Detta vin är en typisk Zinfandel i elegant stil med fatkaraktär, liten sötma, inslag av russin, choklad, kaffe, kryddnejlika och vanilj. Druva: 100% Zinfandel

13,5% alc/vol • 750 ml

Österrike

NIGL GRÜNER VELTLINER GÄRTLING

Växer närmare floden längre ner i slutningarna. Ger något rundare och fylligare viner. Druva: 100% Grüner Veltliner

12,0% alc/vol • 750 ml

NIGL GRÜNER VELTLINER PIRI

Från vingården Piri med mica schist jord. Aromer av mineral, litchi, tropisk frukt och skarp syra. Druva: 100% Grüner Veltliner

12,5% alc/vol • 750 ml

NIGL GRÜNER VELTLINER PELLINGEN PRIVAT

Från vingården Pellingen med djup mica schist jord. Sen skörd i slutet av november och lagrad på 20% ståltank 80% fat. Druva: 100% Grüner Veltliner

13,5% alc/vol • 750 ml